06 - 425 37 633
WIE IK BEN
wie ik ben
Ik ben aanwezig bij wie jij echt bent!
Hallo! Mijn naam is Wendy Kamminga, stembevrijder, theatermaker, regisseur, dirigent, singer-songwriter, coach en spiritueel mens. Via Zingen en Zijn nodig ik je uit om jouw EigenWijs te uiten en zelf doe ik dat natuurlijk ook. Er is meer dan genoeg eigenwijsheid in mij. Onze stem biedt hiervoor geweldige mogelijkheden. Ieder van ons is uniek, dus onze klank ook. 

Zingen en stembevrijding 
Leren zingen stond al heel lang op mijn wensenlijstje. In eerste instantie gedreven door mijn verlangen naar bestaansrecht. Ik nam zangles en volgde diverse cursussen en workshops. Uiteindelijk werd zingen veel meer dan dat. Het werd mijn lichaamswerk, mijn tool voor bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Alles wat me in het dagelijks leven in de weg zat, kwam ik tegen in het zingen.

Zingen bracht me ook bij stembevrijding. Tijdens een workshop kwam ik volledig in contact met diepe (onware) overtuigingen over mezelf. Zeer confronterend en heel helend. Toen wist ik dat de opleiding tot stembevrijder de plek was waar ik moest zijn. En dat klopte!

Stembevrijding heeft me veel gebracht. Daar leerde ik mezelf omarmen, mijn gevoel en mijn emoties. De verantwoordelijkheid nemen voor mijn emoties en de enorme rijkdom ervan ontdekken. Ik ontdekte mijn talent, mijn eigen klank en creativiteit. Mijn unieke manier van Zijn. Dat mijn zingen, leven en werk gaan over diepgang, eigenwijsheid en echtheid. Ik heb een neus voor echtheid en zie wat nodig is om mensen dichterbij hun ware en unieke klank te brengen. Een klank die raakt en voorbij gaat aan het oordeel over mooi of lelijk.

Aanwezig bij wie jij echt bent
Het commitment en de onafhankelijkheid om volledig in mijn eigenheid en missie te staan, heb ik verder ontwikkeld en verdiept in de opleiding Familieopstellingen/ Systemisch werk bij Elmer Hendrix. Een prachtige manier en werkwijze om onbewuste dynamieken en patronen die doorwerken in je leven bewust te maken. Ook een 

geweldige ervaring om van Elmer les te krijgen. Zijn Taoïstische blik op het leven en systemisch werk bood mij de gelegenheid om me verder te verdiepen in oordeelloosheid, aanwezigheid en eenheid. 

Daarnaast is de spiritualiteit vanuit the New World/Leven in liefde een zeer belangrijke, zo niet de belangrijkste, leidraad voor mij. Ik ben zeer dankbaar voor Jeannette van Raaij die de uitgangspunten van deze wereld zeer gepassioneerd en liefdevol uitlegt. Alles komt hier voor mij samen. Een heldere, eerlijke en confronterende wegwijzer naar leven in harmonie met jezelf en de ander. Eén die een open mind en open hart vraagt en inspanning en toewijding. Want de eerste stap, de laatste stap en alles daar tussenin brengt je steeds weer terug bij jezelf. Bij eigen verantwoordelijkheid, bij liefde voor jezelf en alles om je heen. Bij intense vreugde, lichtheid en contact met wie ik werkelijk ben. 

Alles in mijn leven staat in het teken van bewustwording, oordeelloosheid en leven van binnenuit, in combinatie met zingen, theater, schrijven en muziek. Geloven in en uitkomen voor mijn unieke kracht en talent. Aanwezig zijn!

Dat is mijn belofte. Je krijgt mijn aanwezigheid en mijn geloof in jouw unieke kracht en grootsheid: ik ben aanwezig bij wie jij echt bent! Want als ik weet wie ik ben, dan weet ik ook wie jij bent.