06 - 425 37 633
rechtbank van de liefde
Rechtbank van de liefde
 Met zelfvertrouwen genieten van jouw talent


Op dit moment is het niet meer mogelijk om je als deelnemer in te schrijven voor dit project. We houden je graag op de hoogte van toekomstige projecten. Als je dat wilt, stuur dan een mailtje naar wendy@jouweigenwijs.nl

 

Vrijdagavond 29 november, zaterdagavond 30 november en zondagmiddag 1 december spelen we in De Muiter in Medemblik deze bijzondere voorstelling. Een inspirerend en hartverwarmend verhaal over het vinden van liefde, kracht, vreugde en compassie in momenten van tegenslag.

Het verhaal
'Rechtbank van de Liefde' gaat over allerlei situaties waarin we tegenslag en gevoelens van onmacht, twijfel, verontwaardiging en verdriet kunt voelen. Bijvoorbeeld als iets niet gaat zoals we willen, je wordt gekwetst, ruzie, een ongeluk, diefstal, iemand die iets naars over je zegt, als je niet wordt begrepen of geloofd, als we zelf iets niet goed hebben gedaan of iets hebben gedaan waar we niet trots op zijn. Situaties waarin we beoordeeld en veroordeeld worden of zelf (ver)oordelen. Ervaringen waarin we ons slachtoffer en dader kunnen voelen of anderen benoemen tot slachtoffer en dader. 

En dan vooral over het feit dat precies in deze situaties ook ongekende liefde, kracht, vertrouwen, vreugde en compassie te vinden is.

Maar hoe werkt dat dan? Hoe kom je weer in je kracht na dit soort gebeurtenissen? Hoe zit het eigenlijk met daders en slachtoffers? Is het een tegenstelling of zijn zij juist diep verbonden? Wat is de rol en invloed van de omgeving en de publieke opinie? En hoe zit het met liefde, compassie en mededogen?

De gebeurtenissen worden verteld en beschreven vanuit de beleving van de koorleden van koor Creatiekracht. Allerlei situaties die zij meemaken in hun zingende en persoonlijke leven komen aan bod. In verschillende verhaallijnen wordt dit verder uitgediept en krijgen we inzichten aangereikt. Een inspirerende en vernieuwende kijk die je tot nadenken stemt en ook vreugde en vrijheid brengt. Uiteindelijk komt alles samen in de 'rechtbank van de Liefde'.

Rollen
We leven onder andere mee met Daphne en de weduwnaar van haar beste vriendin, die aan Daphne een bijzondere vraag stelt. Dat is de aanleiding voor een andere wending in hun vriendschap.

We volgen Peter die door een bijzonder onhandige opmerking in de problemen komt op zijn werk. Daarnaast krijgen we een inkijkje in de ervaring van collega Amber waartegen hij de opmerking heeft gemaakt. 

Ook in het koor zelf staan de leden en dirigent voor de nodige uitdagingen of krijgen tegenslag te verwerken. Want wat doet het met je als een ander de solo krijgt, die jij ook heel graag wilde zingen? Of hoe ga je ermee om als je ergens mee stopt en dat wordt je niet in dank afgenomen?

En dan zijn er nog de vriendinnen Tina, Tess en Tara, die tijdens hun wekelijkse borreluurtje honderduit praten en hun ongezouten mening geven over diverse gebeurtenissen in hun eigen leven en dat van anderen.

Image

Repertoire
Het repertoire van de voorstelling bestaat uit nieuwe en bestaande liedjes, waaronder 'Love shine a light', 'Man in the mirror', de Ierse folk song 'Auld Lang Syne’ en 'If you ever forget'. Veelal in het Nederlands en met nieuwe teksten. Om alvast in de stemming te komen, vind je hieronder wat voorbeelden van deze liedjes.

Opzet project
Centraal staat dat jij kunt genieten van jouw unieke talent op het gebied van spel en zang en hierin meer zelfvertrouwen kunt ervaren. Dat je een goed gevoel hebt over jezelf, datgene wat je doet en durft te vertrouwen op jouw eigen ingevingen. Zo tillen we met elkaar de voorstelling naar ongekende hoogte. Eerdere producties zoals de voorstelling Koningskind hebben dit al bewezen.

Je wordt ondersteund door een enthousiast en toegewijd artistiek team, bestaande uit artistiek leider Wendy Kamminga en repetitor Margreet Drijver.

Onze werkwijze is er ten allen tijden op gericht om deelnemers vanuit liefde en respect te benaderen en een veilige omgeving te creëren, waarin ook toewijding wordt gevraagd en hard werken zeker niet wordt geschuwd.

Wij besteden grote aandacht aan de uniciteit van iedere deelnemer, denken in mogelijkheden, staan open voor eigen initiatief, geven ruimte aan gevoelens en staan je daarin bij.

Er is veel aandacht voor ontspannen en natuurgetrouw zingen en acteren. En natuurlijk richten we ons op de ervaring van samen zingen. Dit project en het bijzondere verhaal zullen zeker doorwerken in jouw zingen, spelen en zijn. 

Repetities
De repetities starten op dinsdagavond 14 mei van 19.30-22.00 uur in de Schoof in Wervershoof.

In de zomervakantie (22 juli t/m 1 september) repeteren we niet.

Wat kun je verwachten?
Het ervaren van (meer) zelfvertrouwen, liefde, verbinding en (creatie)kracht. Gepassioneerde begeleiding van Margreet en Wendy tijdens de repetities. Via allerlei technieken zullen ze jou stimuleren om te genieten van wat jij kan en ontspannen en vrij te zingen en te spelen. Drie voorstellingen in een mooie theaterzaal, ondersteund door professioneel licht en geluid. En vooral heel veel lol en plezier met elkaar tijdens het maken van deze bijzondere productie.

Image
Foto: Jet Vos

Foto: Jet Vos

Wat verwachten we van jou?
We werken in vijf maanden toe naar drie voorstellingen eind november. Tijdens de repetities is er ruim aandacht voor het instuderen van de groepsnummers en scènes. Daarnaast is het belangrijk dat je ook buiten de repetities tijd besteedt aan dit project, bijvoorbeeld door teksten in te studeren of zelf te oefenen met de midifiles.

Dit hoef je niet alleen te doen. Uit eerdere ervaringen weten we dat er een geweldige verbinding in de groep is. Er zijn altijd deelnemers die willen helpen en groepjes spreken ook regelmatig apart af om te repeteren. Met al je vragen kun je ook altijd bij Margreet en Wendy terecht. 

Hou er rekening mee dat, vooral in een later stadium, een gedeelte van de repetities ook wordt gebruikt om ensemblezang, solozang en spel goed op elkaar te laten aansluiten. Dit zijn belangrijke momenten waardoor ieders bijdrage in het geheel steeds duidelijker wordt. Zowel ensemble als spelers zijn hierbij van grote waarde.

Kosten
De kosten om deel te nemen aan dit project bedragen € 175,-.* (€ 6,75 per repetitie). Dit omvat de deelname aan en begeleiding bij alle repetities, bladmuziek, script, kleding en drie voorstellingen die worden ondersteund met professioneel licht en geluid.

* Mochten de kosten van doorslaggevende betekenis zijn om mee te doen, neem dan even contact op voor een mogelijke oplossing.

Belangrijke data:


Repetities:

  • Van dinsdag 14 mei t/m 26 november wekelijks van 19.30 - 22.00 uur, in de Schoof in Wervershoof (met uitzondering van de zomervakantie, 22 juli t/m 1 september)
  • Naast de wekelijkse repetities worden nog één of twee extra repetities gepland in de theaterzaal van De Muiter in Medemblik en 1 of 2 verdiepingsdagen in een nader te bepalen weekend..
  • De generale repetitie is op donderdagavond 28 november in De Muiter in Medemblik

    Mocht je niet alle repetities kunnen, neem dan even contact op om af te stemmen wat handig en haalbaar is. 

    Voorstellingen zijn op:
  • Vrijdagavond 29 november, 20.00 uur De Muiter in Medemblik
  • Zaterdagavond 30 november, 20.00 uur De Muiter in Medemblik
  • Zondagmiddag 1 december, 15.00 uur De Muiter in Medemblik (matineevoorstelling)

Informatie en aanmelden
Ben je klaar voor een uitdaging en kijk je er naar uit om met leuke groep mensen in een geweldige sfeer en verbinding deze voorstelling te gaan maken? Meld je dan aan voor dit geweldige project door een mail te sturen naar wendy@jouweigenwijs.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wendy Kamminga op 06-425 37 633.

Creatiekracht Producties

'Rechtbank van de Liefde' is een voorstelling van Stichting Creatiekracht Producties.

Creatiekracht Producties maakt kwalitatieve voorstellingen over liefde en bewustzijn. We willen jou inspireren, stimuleren en een veilige plek bieden om meer liefde, zelfvertrouwen en (creatie)kracht te ervaren, in jezelf en de wereld.

Image