06 - 425 37 633
ALS ZANGERES
als zangeres
Zing ik mijn EigenWijs


Ik vind het heerlijk om te zingen. Om mezelf, mijn gevoel en verlangens te uiten. De afgelopen jaren zijn er mooie gelegenheden geweest waarbij ik als zangeres op het podium mocht staan.

Om te groeien als zangeres heb ik de afgelopen jaren veel verschillende zanglessen en workshops gevolgd gericht op techniek, focus en presentatie. Daar heb ik veel baat bij gehad. Het is heel ondersteunend voor je zang.

Het allerbelangrijkste vind ik dat ik aanwezig en hoorbaar ben in mijn zingen. Dat het echt is en verbonden. Dat ik zing van binnenuit. Stembevrijding biedt mij hiervoor nog altijd de beste ingang. Lichaam, geest en stem werken op zo’n manier met elkaar samen dat het bijdraagt aan techniek, klank en beleving in je zingen.

Image
 Projecten
in de praktijk
Image


Juli – Oktober 2019: Solist bij On Stage

In oktober 2019 deed ik mee aan On Stage bij De Pianokamer in Spierdijk. Met zes andere getalenteerde zangers en zangeressen verzorgden we een avondvullend programma begeleid door een geweldige band. Een avond waar ik mooi heb gezongen en ook een ontdekking deed over eigenheid in mijn zingen. Namelijk dat ik de prestatie, het optreden, leidend had laten zijn in plaats van mezelf als uitgangspunt te nemen. Een mooie ervaring die ik weer kan meenemen naar een volgend optreden en me helpt bij het lesgeven en dirigeren.
Juli- September 2019: Little Giants XL, podium Westland

In de zomer van 2019 zong ik mee in een gelegenheidskoor tijdens Podium Westland. In vijf repetities studeerden we de stukken in. Samen met de band Little Giants verzorgden we een optreden  waarbij we nummers als Like a Prayer van Madonna, Freedom van George Michael en Somebody to love van Queen zongen. Zo leuk om deze swingende popsongs met een live band ten gehore te brengen.

Image

Wendy heb ik leren kennen als een supergedreven toegewijde koorzangeres die niet bang is om haar eigen authentieke stem te laten horen. Zij kende feilloos haar partijen en teksten en reed elke repetitie vele kilometers naar Den Haag waar ze ruim op tijd tot in de puntjes voorbereid haar hulp aanbood bij het opbouwen van de benodigdheden voor de repetitie. Wendy stond open voor feedback en stelde zich altijd zeer flexibel op als er aanpassingen in de stempartijen gemaakt moesten worden. Kortom, op Wendy kun je bouwen!

November 2018 - Maart 2019: Solist bij muziekvereniging OKK

Bij muziekvereniging OKK uit Oostwoud mocht ik als soliste zingen tijdens het kerstconcert in 2018 en het einde winterconcert in 2019. Heel indrukwekkend om te zingen terwijl je wordt gedragen door de volle en krachtige klanken van het orkest. Het repetitieproces was een mooie ervaring. Ondanks dat ik sommige mensen uit het orkest persoonlijk kende, was het toch spannend om daar zingend voor hen te staan. Door veel te oefenen en de kwetsbaarheid en de zenuwen steeds toe te laten, kon het vertrouwen groeien. Muziek en zang werden steeds meer één geheel. Ik kijk er met veel plezier en dankbaarheid op terug.

Image


Mei - Oktober 2018: Soliste en actrice tijdens jubileumvoorstelling Four Winds

Four Winds zocht solisten en acteurs om te zingen en acteren tijdens hun jubileumvoorstelling. In samenwerking met het koor en de dirigent heb ik een groep solisten en acteurs bij elkaar gebracht. Door de dirigent zelf geschreven verhalen vormden de rode draad voor de nummers van het koor. Heerlijk was dat we veel vrijheid kregen zodat we echt onze eigen typetjes konden neerzetten. Zo heb ik als nuffige mevrouw De Bruin 'Het zal je kind maar wezen’ gezongen en als de volkse Sjaan ‘Ain’t no mountain high enough’ met man Arie en 'Fireworks' met dochter Marie. Het was een geweldige ervaring!


2012-2017 Musicalvereniging Wognum

Bij Musical Wognum kwam mijn passie voor dans, zang en theater samen. Ik heb genoten van de rollen die ik mocht spelen en geleerd van de kwetsbaarheden die ik tegenkwam, de stappen die ik daarin mocht zetten en de overwinningen op mezelf. Eind 2017 voelde ik dat het genoeg was. Het werd tijd om andere dingen te doen.

 

Image