EigenWijs Zingen -
stembevrijding
EigenWijs Zingen - Stembevrijding
  Zingen als instrument voor persoonlijke ontwikkeling


Wil jij:

 • Vrijer en speelser zingen?
 • Jouw stem en unieke klank verkennen?
 • Je openen voor jezelf?
 • Meer zelfvertrouwen?
 • Jezelf durven uiten?
 • Ruimte geven aan jouw emoties, gevoelens en gedachten?
 • Uiten wat in je leeft?
 • Zingen en leven vanuit passie en ontspanning? 
 • Meer kracht en verbinding in je zingen? 
 • Diepere lagen in jezelf aanraken?
 • Zingen en leven vanuit gevoel?


Iedereen kan dat! Ook jij!

Of je nu veel, weinig of helemaal geen ervaring hebt met zingen. Jouw muziek is er altijd. Die zit van binnen. Het enige dat nodig is om het te laten klinken, dat ben jijzelf. Als je vertrouwt op jezelf en alles wat in jou is, dan wordt zingen moeiteloos, spontaan, ontspannen en vrij. En dat werkt ook door in je dagelijks leven. 

Ik begeleid je op een liefdevolle, luchtige en oordeelloze manier bij dit proces. Jij en wat zich aandient in het moment zijn altijd het startpunt van de les. Elke keer kijk ik naar wat jij nodig hebt, dus geen les is hetzelfde. We werken met repertoire, improvisatie of klank en ik nodig je uit om af te stemmen op jezelf. Om te zingen zoals alleen jij dat kan. 

EigenWijs Zingen gaat over vrijheid. Over uit de vorm stappen, uit hoe het hoort of hoe het is bedacht. De vrijheid om je eigen stem te vinden en diepere lagen in jezelf aan te raken. In jouw eigen tijd en op jouw eigen tempo. Zodat jij hoorbaar bent. Dat jouw gedachten, gevoelens en emoties al zingend kunnen stromen en jouw authentieke klank steeds meer tevoorschijn komt. En ook al heet het EigenWijs Zingen, er kunnen ook stiltes vallen. Stiltes ter voorbereiding op de muziek die komen wil.

Zingen is een fysieke bezigheid dus ons lijf is een geweldig hulpmiddel. In mijn lessen besteed ik daarom aandacht aan lichaamsbewustzijn, beweging, focus en aanwezigheid en hoe je dit kunt inzetten bij het zingen. Contact met je lijf leidt tot meer aarding en stabiliteit in zingen en leven. Het zorgt letterlijk voor een bodem in je klank en in jou. 

Tot slot maak ik ook gebruik van zangtechniek omdat dit heel behulpzaam kan zijn bij het ontwikkelen van je vaardigheden. Daarbij geldt dat hoe meer jij openstaat voor jezelf, jouw kracht en je lijf, hoe hoe meer profijt je van de techniek hebt.

Voor wie?

Voor ervaren en onervaren zangers, niet-zangers en muzikanten, mensen die verlangen om te zingen, mensen die denken dat ze niet kunnen zingen, voor mensen die in contact willen komen met hun emoties, angsten, verlangens en gevoelens en iedereen die vrijer in zijn leven en muziek wil staan. 

Ik geef ook les en cursussen aan kinderen (vanaf 8 jaar). Op een speelse manier laat ik ze kennis maken met hun stem en lichaam wat bijdraagt aan hun zingen en zelfvertrouwen. Kijk voor meer informatie over mijn aanbod voor kinderen op de pagina MuzieKreater.

Image