06 - 425 37 633

Blog

Financieel onafhankelijk

(Overvloed ervaren los van geld)
 
Sinds vorig jaar ben ik, samen met mijn dierbare collega Margreet Drijver, bezig met het project Koningskind. Een heel bijzonder verhaal over je eigen weg gaan vanuit kracht, voelen, verlangen en onvoorwaardelijke liefde. Vorig jaar kon het helaas niet doorgaan vanwege de lockdown. Dit jaar staan de voorstellingen gepland voor eind oktober.
 
Koningskind is voor ons beiden een passieproject waarin wij al ons verlangen, passie, vuur en liefde onvoorwaardelijk geven. Onafhankelijk van iets buiten ons. We zijn gewoon gestart vanuit een diep verlangen om dit verhaal te vertellen, in de vorm van theater, zang en muziek.
 
We hadden niet kunnen vermoeden hoe groot en mooi het zou worden en wat het ons zou brengen. Een pelgrimstocht waarin we van alles ervaren en meer van onze krachten, eigenheid, creativiteit en talenten ontdekken.
 
In dit proces hebben we ons niet laten hinderen door materiele zaken zoals geld. Volledig trouw aan onze passie en verlangen zijn we gestart, vanuit de diepe overtuiging dat geld niet op kan tegen alle ervaringen die we zouden hebben. Je kunt namelijk alleen jezelf ervaren en je eigen gevoel bij iets of iemand buiten je. Linksom of rechtsom! Wij gingen Koningskind mogelijk maken.
Als de kaartverkoop niet genoeg opbrengt, ben ik zelfs bereid om het tekort zelf aan te vullen. Een cadeau aan mezelf. Zo neem ik zelf verantwoordelijkheid voor het vervullen van mijn verlangen.
 
En toen, tijdens mijn vakantie, vloog het me zomaar opeens aan. Ik dacht aan het openzetten van de kaartverkoop. Best kwetsbaar! Je staat letterlijk met open armen en open hart en stel je toch eens voor dat er dan niemand komt?! Op dat moment nam mijn hoofd het over van mijn voelen. Behoefte aan controle om niet te hoeven voelen.
 
Allerlei gedachten gingen door me heen. Heb ik het wel goed gedaan? Moet de kaartverkoop eerder open? Misschien had ik bij de subsidie aanvraag de kaartverkoop toch wat voorzichter moeten inschatten, zodat we een financiële buffer hadden gehad om een tegenvallende kaartverkoop op te vangen?
 
Tijd dus om weer af te stemmen op mezelf en te voelen welke emotie en verlangen er lagen onder die gedachten. Ik voelde angst. Angst om niet te voldoen. Angst leidt je altijd naar eigenheid en originaliteit. Je eigen, unieke manier om iets te doen: Jouw EigenWijs. Er is geen hoe het hoort. Je bepaalt zelf wat goed is en goed genoeg.
 
En welk gevoel zou het hebben van geld, die financiële buffer, me geven? Wat DACHT ik er uit te kunnen halen? Waar verlangde ik naar? Dat was vertrouwen en geruststelling voelen. De wetenschap dat het goed is, dat ik goed ben. Voelen dat ik er mag zijn.
 
Maar daar heb ik geen geld voor nodig. Dat gevoel zit al in mij. In ben heel en compleet. En door af te stemmen op mezelf, mijn emoties en gevoel kwam ik daar weer mee in verbinding. In verbinding met mijn originaliteit, creativiteit en eigenheid, voelde ik me gedragen door mezelf en kon van daaruit handelen.
 
En zo voel ik weer helemaal dat Koningskind voor mij niet kan floppen. Dat het nu al een succes is. Want ik bepaal zelf wat goed is en goed genoeg. En of er straks nu 20, 200 of 400 mensen komen kijken, dat doet niets af aan al onze ervaringen.
 
Dit is geen laagje positiviteit of iets in mijzelf overschreeuwen, maar een diep gedragen verbinding met wie en wat ik ben. Een innerlijk weten dat het altijd overvloed is. Dat ik (liefde in) overvloed ben. Wat er ook gebeurt. Mijn gedachten, gevoel, emoties wijzen me altijd weer de weg naar die enige waarheid over mezelf.
 
Koningskind kan voor mij niet stuk. Vorig jaar niet, toen het niet door kon gaan vanwege de lockdown. En nu ook niet. Het is en wordt een feest! En natuurlijk is het heel gezellig als jullie dit 28, 29 en 30 oktober met ons willen meevieren. Jullie zijn van harte welkom om deze bijzondere voorstelling in de Bonifaciuskerk in Medemblik met ons te ervaren.
 
Eind augustus/begin september gaat de kaartverkoop van start.
 
Heel graag tot oktober!