06 - 425 37 633

Blog

Geschikt of beschikbaar?

 
“God vraagt je niet geschikt te zijn, maar beschikbaar”
 
Een spreuk in een kerk ergens in Nederland. Maar wie of wat is God en waarvoor mogen wij dan beschikbaar zijn?
 
Voor mij is God Liefde. De allesomvattende energie in dit universum. Datgene waar alles uit bestaat en van is gemaakt. Niet een man, vrouw of autoriteit buiten mij die oordeelt, veroordeelt, vergeeft, bepaalt wat goed, slecht is of hoe ik moet zijn of doen om te leven als een goed mens.
 
Liefde is krachtig, oneindig ruim, zegt altijd 'Ja' tegen wat er is en kan alles dragen, omdat het weet en voelt dat er niets anders is dan Liefde. Het is de bouwsteen waar alles van is gemaakt. Alles is liefde in vorm en liefde in actie. Elke situatie, oorlog, ruzie, ziekte of pijn. Elk mens, dier, boom en plant. Jij, ik en ieder wezen. Liefde is wat wij ten diepste zijn.
 
En dat mogen wij voelen en geloven. Wij mogen voelen en geloven wie en wat wij ECHT zijn. Vanuit die verbinding kunnen wij onszelf uitdrukken. In al ons doen en laten. In al ons handelen en spreken, naar onszelf en de ander.
 
De bovenstaande spreuk betekent dus letterlijk: Liefde vraagt ons om beschikbaar te zijn voor Liefde.
 
En dat heeft niets te maken met wel of niet geschikt zijn. Iedereen kan dit, want iedereen heeft een hart en iedereen kan Liefde voelen. Mits je het plaatje loslaat van wat wel en geen Liefde is. Het bedachte plaatje van hoe Liefde hóórt te zijn. Want Liefde is alles en alles is Liefde. Om dit te voelen en ervaren, moeten wij stoppen met ons eigen verzet. Ons verzet om alles, en vooral onszelf, te ontvangen als Liefde.
 
Want uiteindelijk zijn wij zelf het instrument om liefde te voelen en ervaren. En dus zijn wij ook zelf het obstakel dat verhindert dat Liefde door ons heen stroomt. Als wij ons gaan verzetten tegen de liefde die er is, en HEEL belangrijk, tegen de liefde die wij zelf zijn, dan komt het gedoe.
 
Dan gaan we oordelen, buitensluiten, in onze overtuiging, van alles vinden en zelfs vechten. Willen we dat alles anders is. Dat de situaties anders is of verdwijnt. Dat de ander of jijzelf anders doet of had gedaan, dat de oorlog, pijn, ziekte, emotie of gedachte er niet is.
 
Dan willen we niet voelen. Gaan we uit ons hart en in ons hoofd. Ons verzet zit in altijd in ons hoofd. En ook al is de afstand tussen hart en hoofd maar zo’n 30 cm. Het is echt een wereld van verschil.
 
Als je gaat leven, ontvangen en geven vanuit je hart en verlangen, ervaar je letterlijk een andere wereld. De Nieuwe Wereld!
Een wereld waarin je liefde, kracht, creativiteit, vreugde, vertrouwen en geruststelling ervaart, ongeacht wat er buiten je gebeurt.
 
Een wereld waarin je volledig voor jezelf, jouw kracht en eigenheid uitkomt en waar je de ander ook volledig kan zien in die kracht en eigenheid, zonder dat daarin iets anders hoeft te zijn. Geen noodzaak tot overrulen of overtuigen. Want je weet toch al wie en wat je bent.
 
Aanwezig zijn! Voelen! Liefde! Harmonie en vrede! Want wat zou er nog opgelost of vergeven moeten worden als wij kunnen VOELEN dat ALLES al liefde is?!
 
Dus wil je iets doen voor de wereld en alle oorlog, onenigheid en strijd die je nu ervaart? Focus op jezelf. Stop de oorlog met jezelf! Verzet je niet langer tegen de Liefde die je werkelijk bent!
Ontvang jezelf totaal! Onvoorwaardelijk en oordeelloos. Als jij weet en voelt wie je echt bent, dan weet je ook wie de ander is.
 
Stap in je hart en je verlangen en zet jezelf vanuit die liefde en dat verlangen in de wereld. Geef jezelf onvoorwaardelijk in en vanuit Liefde.
 
Het zal wereldschokkend zijn! Voor jezelf en alles en iedereen om je heen.
 
Ik ontvang jou, met open armen in Liefde!❤️