06 - 425 37 633

Blog

Wat bindt surveillance, improvisatietheater en ons leven?

Wat bindt surveillance, improvisatietheater en ons leven?
 
Gisteren mocht ik een workshop teambuilding en improvisatietheater geven aan de vrijwilligers van Huttendorp Hoorn. Een middag over hoe je aanwezigheid bij jezelf, je lichaam en gevoel kunt inzetten bij theater maken en improviseren.
 
Aanwezig blijven bij het niet-weten, tijd nemen, ruimte creëren voor inspiratie en daarbij niet uitchecken. Het bleek nog een hele klus. En er gebeurden ook geweldige creatieve dingen. Want vanuit focus en aanwezigheid ontstaan altijd ingevingen die het geheel ondersteunen.
 
Eén van de deelnemers was een oud-politie agent die ook getraind was in surveillance en undercover werk. Hij begreep het volledig en bleef er helemaal bij. Hij vulde zijn momenten van niet-weten met simpele gebaren of een pose tot het antwoord hem inviel. Ze waren raak, soms heel komisch en een mooie aangever voor zijn tegenspelers.
 
Ja! Focus en aanwezigheid! Blijven bij wat er is, niet uitvallen en staan voor je taak. Bij surveillance en undercover werk is dat essentieel en soms zelfs van levensbelang. Maar ook in ons dagelijks leven werkt dit zo.
 
Je niet laten afleiden door anderen en de wereld. Totaal aanwezig zijn bij onszelf, ons gevoel en ons verlangen. Om zo de ingevingen te ontvangen over wat ons te doen staat. En, no matter what, volledig trouw te zijn aan die ingevingen. Zo zetten we iets in de wereld dat dienend is aan ons eigen geluk en het grotere geheel.
 
Er helemaal ZIJN. Onszelf totaal geven vanuit focus en aanwezigheid. Daar ligt de essentie van verbinding. Dan valt ons leven samen met wie wij ECHT zijn.
 
Van IK naar WIJ. Om dan te ontdekken dat het al die tijd al WIJ was. Altijd één en verbonden.