06 - 425 37 633

Blog

Voelen is de sleutel!

 
Hier past maar één vraag!
 
Wat VOEL je?
 
Kun je erbij blijven? Aanwezig zijn?
 
Verdriet
 
Voel je de pijn van je lichaam dat verstart? Je hart dat samentrekt? Branden de tranen achter je ogen en in je keel? Huil!! Laat ze stromen, je geruststellen en verzachten. Laat ze je hart openbarsten, overstromen van liefde en geef en handel vanuit daar.
 
In plaats van te DENKEN: Wat zielig! Wat verschrikkelijk! Waarom gebeurt dit? Dat brengt je niet/nooit bij het voelen van liefde.
 
Woede
 
Trekt je buik samen? Ballen je vuisten zich? Schiet de energie als een windvlaag door je heen?
Schreeuw en stamp! Voel de kracht van jouw innerlijk vuur en urgentie en zet daarmee de liefde in de wereld die jij wilt zien en ervaren. Voel de woede vóór jezelf, niet tegen de ander/dader.
 
In plaats van te DENKEN: wat een verschrikkelijke man, te oordelen en hem buiten te sluiten. Daarmee sluit je ook jezelf en jouw daderschap buiten. En daders buiten sluiten zorgt er niet voor dat dit nooit meer gebeurt en dat jij het niet meer hoeft te voelen.
 
VOEL en neem vanuit daar je verantwoordelijkheid. Handel, zet je verlangen in de wereld en je zult (jouw) liefde ervaren.
 
Angst
 
Siddert je lijf door de gedachte dat dit jou of een geliefde ooit zou kunnen overkomen? Keert je maag zich om? Vliegt het je aan? Angst om niet meer te bestaan, te verdwijnen en er niet meer toe te doen? Heb je het idee dat jij dit niet zou aankunnen als het je overkomt?
 
Beef, tril, bibber en VOEL je angst. Dit leidt je naar jouw bestaansrecht. Naar de kracht van jouw eigenheid en originaliteit. Om hiermee om te gaan op jouw unieke manier. En om NU jouw liefde voor jezelf en jouw dierbaren (levend én overleden) te uiten op jouw manier.
 
Vreugde
 
Kan en mag hier ook vreugde zijn? Ja, dat kan!
 
Het voelen van onze kwetsbaarheid brengt ons er altijd weer mee in verbinding. Dan handelen we overeenkomstig ons verlangen: het voelen van liefde, harmonie en vrijheid. Dan kan en mag ons hart gloeien van liefde in de dankbare herinnering aan wie wij en de ander ECHT zijn.
 
Ja, mensen! Geen romantisch, zweverig verhaal. Keihard aan de bak met je poten stevig in de klei!
 
Leven in liefde, vreugde en geluk vereist een ijzeren discipline en 100% aanwezigheid.
 
Blijfkracht! Om alles te VOELEN wat er zich in ons aandient, zonder daar ook maar iets mee te willen doen. Onvoorwaardelijk ontvangen en door je heen laten gaan. Dan ontdek je dat je dit alles niet bent en je niet verdwijnt. Dat je krachtig bent en alles al in jou is. Dat jij altijd zelf het gevoel kunt ervaren wat je verlangt te voelen, onafhankelijk van wat er buiten je gebeurt (vrede, oorlog, dood of leven).
 
En dan.......Dan is er nog maar één keuze en één gevoel mogelijk: Liefde!
 
Voel lief en Heb lief!
 
Werkze!
 
Ik hou van jou!