06 - 425 37 633

Blog

Als de bloesem van de sierkers

Al wekenlang worden wij getrakteerd op prachtige bloesem van de sierkers in onze tuin. Een wolk van roze bloemetjes. Vorig jaar gebeurde dit zelfs al met Kerst. Als het vriest stopt de bloei even om daarna vervolgens weer onvermoeibaar verder te gaan.

Zonder zich druk te maken over hoe het hoort, of het wel het juiste moment is, geeft deze boom zijn schoonheid aan de wereld. Toont zichzelf in al zijn pracht.

Kan ik die schoonheid onvoorwaardelijk en open ontvangen? Kan ik ervan genieten, ook al is het nog geen voorjaar? De periode waarin de meeste bomen toch bloesem dragen. Of ga ik in mijn hoofd en hou ik vast aan mijn overtuiging en verwachtingen over hoe het hoort? Dat bloesem bij het voorjaar hoort.

Maakt het moment echt uit? Zou ik in het voorjaar meer kunnen genieten van al het moois dat de boom mij nu toont. Alles is nu! Ik kan nu genieten van de prachtige kleur, van hoe de bloesem en de takken dansen in de wind en het zonlicht erop schijnt. Nu, in dit moment, kan ik mezelf ervaren in al dat genieten! Onafhankelijk van het jaargetijde.

Het maakt de sierkers overigens niet uit wat ik ervan vind dat hij nu bloeit en het boeit hem ook niet of ik er wel van geniet. De sierkers bloeit gewoon en geeft al zijn schoonheid. Volgt zijn natuur! Moeiteloos, onafhankelijk en vrij!

Ja! De sierkers inspireert mij en moedigt mij aan. Om al mijn verlangen, schoonheid, vreugde, zin en creativiteit te geven. Mezelf uit te drukken in de grootsheid die ik ben. Niet om enig resultaat te behalen of ergens aan te voldoen, maar simpelweg om mijn natuur te volgen.

Zorgeloos mijn lied te zingen en mijn creativiteit te geven aan de wereld. In de wetenschap dat niemand zo kan zingen als ik. Dus ik degene ben die het MOET laten klinken.

Niet afwachten tot het juiste moment, geen uitvluchten en excuses. Nu, kan ik mezelf ervaren in mijn geven! Wetende dat ik hier ben om zelf mijn verlangen naar liefde en mijn eigen levenstaak te vervullen. Om te geven wat ik verlang te ervaren!

En hoe bewuster ik ben van alles in mij. Van al mijn denken, overtuigingen, verwachtingen, identificaties, voelen, verlangen, emoties, krachten en talenten. Hoe onafhankelijker en vrijer ik word en hoe meer ik een ongekende ruimte, liefde en vreugde ervaar in alles wat ik doe.

Doe je mee? Zodat ook jouw lied voluit kan klinken in al zijn originaliteit en eigenheid. Vanuit de ongekende ruimte die jij bent. Ik ontvang het onvoorwaardelijk en met open armen. Als de bloesem van de sierkers in de winter.