06 - 425 37 633

Blog

Door de ogen van Liefde: kijken met verwondering!

Vandaag de dag kijk ik met verwondering en vreugde naar de wereld. Met liefde! Misschien klinkt dat raar gezien de coronacrisis, vaccinatiecampagne en bijbehorende oplaaiende discussie over wel of niet vaccineren en de lockdown. Maar het is maar net hoe je kijkt, hoe je het ervaart. Hoe je jezelf ervaart. Ik ervaar het als liefde en vreugde. Ik ervaar mezelf als liefde en vreugde. Hoe doe ik dat?

Ten eerste doordat ik weet dat liefde en vrijheid in mij zitten en niet afhankelijk zijn van wat iemand anders doet. Dat ik invloed heb op mijn eigen ervaring, op hoe ik dingen ervaar. Ten tweede doordat ik weet dat alles en iedereen liefde is. Dat iedereen lief is ongeacht zijn/haar mening, overtuiging of gedrag. Iemand die een vaccin neemt is lief en iemand die het niet neemt is dat ook. Niets of niemand valt er buiten.

Het vereist focus, toewijding en zelfvertrouwen om je dit eigen te maken, maar het resultaat mag er zijn. Wat er voor nodig is zijn wij zelf. Dat wij ons afstemmen op onszelf met alle tools die we daarvoor hebben gekregen (o.a. emoties, denken en fysiek voelen). Dat we die ontvangen en gebruiken om ons verlangen te volgen en ons leven op onze manier vorm te geven.  

Ik doe waar ik gelukkig van word. Dingen waarvan mijn hart open gaat en groeit. Waarvoor ik passie heb! In mijn geval zingen! Heel veel zingen! Oefenen en voorbereiden voor mooie projecten die komen dit jaar. Daarnaast geef ik sessies stembevrijding, zang- en stemcoaching en voer ontwikkelingsgesprekken. Ook geniet ik van mijn persoonlijke lockdown. Ik trek me terug in mezelf bevraag en onderzoek mezelf. En Voel! Ik stem af op mijn verlangen. Ontwikkel nieuwe ideeën en projecten, schrijf een lied en focus me op piano spelen (ik heb een groot verlangen om me daarin verder te ontwikkelen en vrijer in te worden). Ik verzin nieuwe oefeningen en workshops om mensen te ondersteunen om dichter bij hun gevoel, verlangen, kracht en eigenwijsheid te komen. Ook ben ik al bezig met de voorbereidingen voor een kerstproject (je kunt niet vroeg genoeg beginnen). En ik schrijf dit verhaal over mijn ervaring. Om uiting te geven aan mezelf en waar ik in geloof. Of en hoe al deze dingen uiteindelijk vorm gaan krijgen, is niet eens zo belangrijk. Ik ervaar mezelf nu al door ermee bezig te zijn. Ik ervaar mezelf en mijn liefde in het proces. Zo creëer ik nu op dit moment.

In mij borrelt het! Is het levendig en bruist het. Ik creëer mijn eigen liefdes- en geluksleven. Ik zet mezelf en mijn verlangen in de wereld. Het mooie is dat het dan niet meer belangrijk is wat andere mensen doen. Sterker nog dan kun je ernaar kijken vanuit liefde: oordeelloos, open en nieuwsgierig. Dan kun je zien dat de ander ook zichzelf aan het ervaren is op zijn eigen manier. Je kunt er zelfs informatie uit halen en die gebruiken voor jezelf en je eigen verlangen. Voor de liefde die jij te geven hebt.

Ik kijk met verwondering en bewondering naar de vaccinatiecampagne. Naar de creativiteit, kracht en het doorzettingsvermogen die worden gebruikt om een eensluidende boodschap naar buiten te brengen. Alles wordt uit de kast getrokken. Tot een landelijke televisie-uitzending aan toe. Geweldig! Zeer leerzaam.

En ja! Eerlijk is eerlijk. Toen ik vanochtend op het nieuws Hugo de Jonge glunderend zag toekijken terwijl de zorgmedewerker die als eerste het vaccin kreeg, werd geïnterviewd, ging er wel een gevoel van verontwaardiging, afgunst door me heen. Ik leid het terug naar woede. Dus dat betekent dat ik nog meer van mijn eigenheid in de wereld mag gaan zetten. Nog meer van mezelf, mijn liefde en mijn eigenwijsheid in de wereld zetten. Nog meer mijn authentieke verlangen mag volgen. De kracht van woede kan ik daarvoor gebruiken.

En zeg nou eerlijk! Zijn wij zelf ook niet ontzettend blij en trots als onze eigen projecten vorm krijgen en succesvol zijn. Als de dingen waar wij in geloven in de wereld worden gezet. Dat geldt dus ook voor Hugo de Jonge. Toen ik mijn emotie ontvangen had, en dat gaat tegenwoordig zeer snel, kon ik dat zien. Door de ogen van liefde. Daar waar alles hetzelfde is, er geen voor- en tegenstanders zijn en geen goed of slecht.

Dus ben je boos op Hugo de Jonge, Mark Rutte of iemand anders? Zeg dankjewel! Weet dat het jouw boosheid is. Boosheid die je vertelt dat je niet je eigenheid, originaliteit en verlangen in de wereld zet. Boosheid die je de kracht geeft om dat nu te gaan doen (bijvoorbeeld door te vertellen hoe je op andere manieren dan vaccineren aan je gezondheid kunt werken, voor de baan te gaan die jij graag wilt, je eigen bedrijf op te zetten etc.). Niet je uiten tegen de ander, maar voor jezelf. Het zal altijd ontvangen worden. Er zullen altijd mensen zijn die open staan voor wat jij te vertellen hebt of doet. Voor de liefde die jij te geven hebt. Jij kunt dat nu doen. Vaccinatiecampagne of niet. Lockdown of niet. Als je je emotie ontvangt, ontstaat er een weg naar vrijheid en vreugde. Verzin je manieren en ontstaan er dingen die je nu nog niet voor mogelijk hebt gehouden. Dan verandert jouw ervaring, jouw leven en daarmee ook de wereld.

#Ik doe mee!