06 - 425 37 633

Blog

Focus op jezelf en voelen

Ik heb een enerverend weekend achter de rug. Een weekend waarin ik via de emoties angst en verdriet uitkwam bij diepe vreugde, dankbaarheid en liefde.
 
Eigenlijk heb ik hiermee alles al gezegd. De aanpak is altijd hetzelfde: namelijk voelen! Al je gevoel ontvangen! De weg naar binnen!
Omdat ik graag bijdraag aan een wereld waarin focus op jezelf, voelen en het geven van oordeelloze liefde centraal staat, licht ik hieronder mijn proces toe.
 
Anderhalve week geleden lanceerde ik een kerstsamenzangavond waar mensen fysiek bij elkaar komen om te zingen. Dat deed wat stof opdwarrelen, gezien de situatie rondom Corona.
Nu vindt in deze maatschappij iedereen altijd wel ergens iets van en is het belangrijk te vertrouwen op jezelf, je eigen(wijs)heid en je innerlijke autoriteit. Jij bent de enige die weet wat je te doen staat. Zo handel ik zelf en ik ondersteun in mijn bedrijf dat anderen dat ook doen. Dat ze vanuit hun verlangen en authenticiteit gaan leven en handelen, in de wetenschap dat ze daar duurzaam gelukkiger van worden. En gelukkige mensen creëren mee aan een gelukkige wereld. Wij zijn namelijk zelf de maatschappij.
 
De afgelopen week heb ik de reacties met een glimlach gelezen en er verder geen aandacht aan besteed. Dit weekend gebeurden er echter wat dingen en werd de sfeer grimmiger. Ook dat mag ik weer aankijken want als ik de maatschappij ben, ben ik dit dus ook. Er werden stevige oordelen, verwijten, overtuigingen en veroordelingen uitgesproken en er werd van alles ingevuld. En toen gebeurde er toch iets in mij. Ik voelde schrik/angst en vooral verdriet. Ook mijn hoofd deed nog een beetje mee. En dan staat me maar één ding te doen. Stil worden, me terugtrekken en voelen wat zich in me aandient.
 
In de wetenschap dat als ik die emoties niet ontvang dat dat de energie is die ik geef aan de wereld. Ik kan de mooiste woorden spreken, maar het is de energie die voelbaar is en resultaat geeft. Daarnaast zijn het mijn emoties en dus mijn eigen verantwoordelijkheid. De situatie in de buitenwereld raakt het alleen maar aan.
 
Dat betekent dus ook dat ik nooit slachtoffer ben. En als ik geen slachtoffer ben, dan is er ook geen dader en geen schuldige. Je zou ook kunnen zeggen dat ik zelf schuldig ben aan mijn ervaring en mijn gevoel. Dat is fijn. Want die schuld geeft me ook de kans om het zelf op te pakken en aan te pakken. Dat maakt me dus volledig vrij. Dan bepaal ik mijn eigen ervaring, ongeacht wat er gebeurt in de buitenwereld.
 
Emoties zijn ook boodschappers. Angst is de richtingaanwijzer naar je verlangen om de dingen op jouw manier te doen. Om je eigen lied te zingen en jouw eigen wijsheid te volgen. Verdriet gaat over verbinding met jezelf, met wie je echt bent. Dat je jezelf mag geloven, dat je liefde bent.
 
Verdriet had bij mij de overhand. In golven kwam het bij me omhoog. Af en toe stroomden de tranen over mijn wangen. Het was intiem, het was bevrijdend, het gaf ruimte en luchtte op. Toen kwam er ontroering en uiteindelijk diepe dankbaarheid en vreugde. En dan weet ik dat ik ben afgestemd op en in overeenstemming handel met wie ik echt ben. In overeenstemming met mijn authentieke verlangen.
 
Dan is het moment aangebroken om weer de buitenwereld in te stappen. Want nu geef ik mezelf vanuit liefde, vreugde, vrijheid en dankbaarheid en draag zo bij aan een liefdevolle en gelukkige wereld. Een wereld waarin we elkaar naar een hoger niveau tillen. Waarin we altijd het hoogste begroeten in elkaar. Waarin we elkaars grootsheid en krachten zien en benoemen. Waarin we de Liefde ervaren die we allemaal zijn, ongeacht iemands daden, woorden, visie, mening of overtuiging. Een wereld waarin de woorden: ‘Ik hou van jou’ heel normaal zijn en diep worden gevoeld.
 
Het vereist investering en ja, dan heb je het best druk met jezelf. Het is gewoon keihard werken om alles aan te kijken in jezelf, want ik heb ook zo mijn conditioneringen, meningen en overtuigingen. Maar het resultaat mag er zeker zijn. Ik voel noodzaak om dit te doen en vind het volledig de moeite waard.
 
Want zeg nu eerlijk! Uiteindelijk willen we toch allemaal een liefdevolle, gelukkige, harmonieuze en vredige wereld?! Dit is de enige manier. De weg naar binnen. De weg van Liefde!
 
Namasté!