06 - 425 37 633

Blog

De kracht van Ja!

De kracht van Ja!!
 
Een aantal dagen terug las ik een artikel waarin een gerenommeerd arts en epidemioloog zijn kennis en inzicht deelde en waaruit je kon concluderen dat de maatregelen tegen corona voor een groot gedeelte niet passend en onnodig zijn.
 
Ik wil hier niet ingaan op de zin, onzin en het wel of niet waar zijn van zijn beweringen of de maatregelen rondom het coronavirus. Veel interessanter is wat het lezen van dit artikel met mij deed. Er gingen allerlei gedachten door me heen en ik kreeg het letterlijk benauwd. Ik voelde machteloosheid, frustratie. Ik voelde me beklemd en beperkt. Beperkt in het zijn van wie ik ben en het uitslaan van mijn vleugels en daaronder zat verdriet.
 
Maar ging dit wel over de huidige situatie of werd er iets aangeraakt dat in mij zat? Mocht ik iets aankijken in mezelf? Liet de buitenwereld mij dat zien? Ik besloot ‘ja’ te zeggen tegen de situatie en alles wat ik daarin ervoer.
 
De afgelopen dagen heb ik gebruikt om mijn gevoel te ontvangen. Het kwam en ging in golven. Soms was het een verkrampt gevoel op mijn borst en soms stroomden de tranen over mijn wangen. Heel bevrijdend omdat het verdriet wat in mij was de kans kreeg om te stromen. Ik zette het in het licht. Ik scheen licht op mijn eigen duisternis, in plaats van deze naar buiten te projecteren. Ik bleef er volledig bij aanwezig. Het zorgde voor verbinding met mezelf en alle mogelijkheden die in mij zijn.
 
Elke keer dat ik dit doe, verwerf ik vrijheid in mezelf en krijg ik contact met een ongekende kracht en grootsheid in mij. Met een dieper weten waarin ik voel en ervaar dat alles één is en verbonden. Dat alles bedoeld is en op zijn plek. Het brengt me in contact met de Liefde die ik ben.
 
Wow! Als ik dit ervaar door het lezen van een artikel, corona en bijbehorende maatregelen, waar kunnen andere gebeurtenissen en ervaringen me dan nog dieper bewust van maken?! Zo bekeken hoeven we dus geen enkele ervaring, hoe heftig deze ook is, uit de weg te gaan. Hoef ik niemand te beoordelen, veroordelen, bediscussiëren en bekritiseren. Hoeft niets en niemand anders te zijn dan het is en hoef ik alleen maar in mezelf aan te kijken wat zich bij mij aandient. Wat ik voel en ervaar in het vertrouwen dat ik dat kan dragen. Om me zo steeds bewuster te worden van mezelf en de vrijheid in mezelf. Vrijheid om te handelen. Vrijheid om de mogelijkheden te vinden in de beperkingen. Vrijheid om helemaal mezelf te zijn, los van conditioneringen en patronen en onafhankelijk van wat er om me heen gebeurt. Vrijheid om in de wereld te zetten wat ik belangrijk vind en zo onbeperkt mijn liefde te geven.
 
Er is al zoveel en ik voel dat er nog meer ruimte is. Ik vertrouw erop dat het leven (dat ik zelf ben) me precies die ervaringen geeft die ik nodig heb om nog vrijer de onbegrensde Liefde te zijn en geven die ik ben. Ik zal ‘Ja’ zeggen en aanwezig zijn!