06 - 425 37 633

Blog

Aanwezig zijn in eigenheid!

 
Vanmiddag zaten mijn man en ik op een terras. Een groepje vrouwen nam daar ook plaats. Ze trokken twee tafeltjes en wat stoeltjes naar elkaar toe zodat ze bij elkaar konden zitten.
 
De serveerster vroeg ze kort daarop vriendelijk of ze de tafels en stoelen weer uit elkaar wilden zetten omdat ze niet tot één huishouden behoren. De dames vonden daar duidelijk wat van. Maar de nog jonge serveerster liet zich niet afleiden. Sterker nog toen de stoelen niet ver genoeg uit elkaar stonden, vroeg ze hen rustig, gedecideerd en vriendelijk om ze nog wat verder uit elkaar te zetten. Wat de dames vervolgens ook deden, waarna ze heerlijk genoten van hun hapjes en drankjes.
 
Ik heb met bewondering gekeken naar de kracht en eigenheid van de serveerster. Deze jongedame wist heel duidelijk wat haar te doen stond. Ze bleef in verbinding met zichzelf, wat voor haar belangrijk was en nam er verantwoordelijkheid voor. Wat een ander er ook van vond. Ze was er gewoon helemaal. En kijk eens wat ze voor elkaar kreeg!
 
Ik zie het zelf ook als mijn belangrijkste taak om me te verbinden met mijn eigenheid en kracht en er verantwoordelijkheid voor te nemen. Om helemaal aanwezig te zijn, zonder voorbehoud. Inmiddels heb ik er mijn werk van gemaakt om anderen liefdevol en oordeelloos te stimuleren en ondersteunen bij het vinden en uiten van hun eigenheid. Voor mij was dit hele gebeuren dus zeer inspirerend.
 
Ik vel hier geen oordeel over de situatie. Wat ik vind van de maatregelen en wat er gebeurde, is totaal niet belangrijk. Juist door oordeelloos naar deze situatie te kijken, zag ik de krachten die hier werden gebruikt. De verbinding die er was tussen de serveerster en de dames.
 
En dat is wel belangrijk! Dat wij los van elke situatie, los van ons oordeel, de kracht, grootsheid en uniciteit in onszelf en de ander zien. Dat we deze ontvangen, steunen en aanmoedigen. Dat we ja zeggen tegen de ander en onszelf. Zo creëren we een wereld waarin elke kracht er mag zijn. Waarin we omarmen dat we eenlingen zijn en we begrijpen dat in ons eenling zijn (authentiek en autonoom) juist de verbinding zit. Een wereld waarin verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en jouw eigenheid heel normaal is. Een wereld waar eenieder op zijn eigen unieke manier vormgeeft aan de liefde die in hem of haar is. De liefde die hij/zij te geven heeft.
 
Wow! Wat een effect zal dat teweeg brengen!
 
Ik ga ervoor!